donderdag 29 januari 2015

Top 5 Parfum stash

Mag ik aan je voorstellen? ...mijn top 5 uit mijn huidige parfum stash! Ik ben echt dol op parfum en van parfum kun je eigenlijk niet genoeg hebben. Je wilt ook nog wel eens wat te kiezen hebben dus daarom heeft elke vrouw minimaal 5 parfums nodig. Mocht je nog een cadeautje zoeken voor jezelf, of vriendin, zus of moeder dan heb je misschien wat aan mijn review.Op nummer 5 staat So Elixir van Yves Rocher. Dit is absoluut geen alledaags Yves Rocher geurtje, ik vind hem vrij exclusief. Het had zomaar een luchtje van een veel duurder merk kunnen zijn.

Goed de noten, de topnoten bestaan uit Bergamot. De hartnoten uit Jasmijn & Roos. De basisnoten uit Patchouli, Tonkaboon & Wierook.

Dit parfum heb ik zelf al meerdere malen aangeschaft. Het is een warme, sensuele, exclusieve geur. Ook wel een tikkeltje zwoel. Het is een chique avond geur, ondanks dat ik hem al vaak heb gebruikt verveeld hij mij nog lang niet.
Het parfum blijft zeer lang hangen.


Op plaats 4 See by Chloe, dit is een geur van uitersten. Hij is fris zonder dat er iets van Citrus te bespeuren is, speels, vrouwelijk en zoet tegelijkertijd. Alles bij dit parfum is in balans, het is een zeer prikkelende opwekkende geur. Een uitstekende geur voor de weinig sprankelende boerin Bertie van boer zoekt vrouw. Dit parfum zou haar goed doen.
Ikzelf ben niet erg gek op de klassieke Chloe geuren maar heel ver ergens in de verte ruik je een hint van de typische Chloe geur. 
Als je net als ik niet van Chloe houd maar er graag van zou willen houden omdat de flesjes zo mooi zijn en de geuren zo prachtig, probeer deze dan even. Ik vind dit een bijzondere geur die zowel overdag als s 'avonds prima kan.
het parfum blijft zeer lang hangen.

De topnoten zijn Appelbloesem & Bergamot. De hartnoten zijn Jasmijn & Ylang Ylang. De basisnoten zijn Muskus, Sandelhout & Vanille.


Rush 2 van Gucci op de 3e plaats. Een frisse, kruidige, houtachtige orientaalse bloemige muskgeur.
Deze geur vond ik het moeilijkst om te omschrijven. Naarmate hij langer zit word hij wel steeds ietsje warmer. Ik vind dit een heerlijke geur voor overdag. Van alle parfums vervliegt deze het snelst maar dit is dan ook het enige eau de toilette. Op kleding blijft hij wel erg lang hangen.
Kortom een hele bijzondere niet alledaagse geur.

De topnoten zijn, Freesia, Lelietje van dalen & Roos. De hartnoten zijn Gardenia, Lelie, Narcis & Palmboom. De basisnoten zijn Eikenmos, Muskus & Zwarte bes.


Alien op de 2e plek, ik moet echt een beetje lachen om de aartslelijke fles. In mijn ogen is het een soort Voldemort met een koninklijke paarse mantel maar ...ik heb dan ook een rijke fantasie.
Alien is een zwaar parfum en kan bedwelmend zijn, doseren is een must. 1 spuitje teveel en het is gedaan!!
Het laat zich het beste omschrijven als 1 grote cocktailbom van geurnoten als je hem net opgespoten hebt.
Na een tijdje hou je een wat rustige warme zwaardere basis over. De prikkeling van fruit en bloemnoten blijft aanwezig. Ondanks dat hij wat zwaarder is kan dit parfum op ieder tijdstip van de dag! Ik vind het een heel bijzonder exclusief parfum.

De geurnoten zijn altijd een beetje een mysterie gebleven, maar op internet kon ik toch wat info verzamelen.
Topnoten zijn Jasmijn & Bloemen. Hartnoten bestaan uit oa Mos & Hout. De basisnoten bestaan uit Amber en verder schijnt er Vanille, Sandelhout, Citrus, Meloen, Perzik & Pruim in te zitten.


En dit is de topper uit de collectie! Jean Paul Gaultier Classique Intense!
Ik heb niks met de geuren van Jean Paul Gaultier, dat zei ik tegen de parfumerie medewerkster ' ik ook niet' zei ze tegen me maar ...deze geur MOEST ik ruiken van haar. Dit kwam omdat al mijn lievelingsparfums hetzelfde waren als de hare dus ik moest dit nieuwe lievelingsparfum van haar wel lekker vinden. En inderdaad ik was meteen in love! In de opening heeft hij heeeeel iets weg van So Elixir maar dan ruik je heel subtiel vanille. Geen candy zoete vanille, nee zelfverzekerde sexy vanille. Het is niet snoepig en niet goedkoop, je ruikt heel iets van het label van de klassieke Jean Paul Galtier geuren.
Dit parfum is echt de moeite waard om even te besnuffelen.
De topnoten zijn Granaatappel & Tiare Tahiti. De hartnoten zijn Oranjebloesem, Jasmijn & Roos. De basisnoten zijn Patchouli & Vanille!

Het parfum zou alleen tijdelijk te verkrijgen zijn maar omdat de geur het zo goed deed zou het opgenomen zijn in het vaste assortiment.

Wel leuk om te zien dat in mijn lievelingsparfums ook veelal dezelfde geurnoten zitten. Patchouli, Vanille, Jasmijn, Musk en Roos komen veel voor.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk en informatief artikel. Moest erg lachen om je verfrissende schrijfstijl en humor. Ik volg je nu ook:-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Renate voor het compliment en het volgen X

      Verwijderen