zondag 22 februari 2015

Paraffine bad voor je handen

Mijn hele leven zolang ik me dat kan heugen tenminste, heb ik last van winterhanden. Gelukkig heb ik het niet in extreme mate met bloederige kloven en al maar toch vervelend is het soms wel. Zeker als de dagen kouder worden beginnen de vingers te jeuken en iets op te zwellen. Nu schijnt een paraffine bad uitkomst te geven en daar was ik wel benieuwd naar. Wat doet paraffine nu eigenlijk precies?

Een paraffine bad is een zeer ontspannend, verzorgend en verzachtende pakking voor je handen of evt je voeten die direct een zichtbaar en voelbaar effect geeft. Paraffine is een zeer zuivere substantie in een vaste vorm vermengd met heerlijk geurende en rustgevende lavendel die verwarmd worden tot een vloeibare wax. Nu heb je ook andere geuren zoals mango of neutraal maar lavendel word vaak gebruikt omdat het ook zo rustgevend is.

Eerst worden de handen gereinigd en gescrubt waarna ze worden ingesmeerd met een verzorgende handcreme. Hierna vind de onderdompeling plaats, je dompelt je hand 3 x onder in het warme paraffine bad. De paraffine stolt direct. De handen worden afgedekt met plastic handschoentjes en daarover heen gaat een badstof handschoen om de warmte te bewaren. Na ongeveer 15 min hebben de bestanddelen van de paraffine hun werk gedaan. De paraffine wordt verwijderd en de handen voelen zijdezacht aan.

De paraffine behandeling is een heerlijk verwenmoment en zeer geschikt voor oa een droge/schrale huid, gewrichtsklachten zoals artrose en reuma of winterhanden.

De paraffine opent de poriën zodat afvalstoffen worden verwijderd. Het stimuleert de bloedcirculatie. Het verbeterd de elasticiteit en structuur van de huid en door de dieptereiniging krijgen uw handen een verzorgder en daardoor jonger uiterlijk. De paraffine behandeling kostte €10 waar ik het heb laten doen. Voor het beste en blijvende resultaat zou je het eens per maand moeten bijhouden. Tijdens de behandeling zijn er ook wat foto's gemaakt.


De voorbereidingen treffen, reiniging en een scrubje en een crèmepje, doordat er boven in de salon geen warm water was zaten we gezellig beneden aan de keukenbar.


Voorzichtig even wennen aan de warme paraffine, ik vond het erg heet maar dat komt door mijn winterhanden, de huid is dunner en gevoeliger.


Daar gaan we....de onderdompeling! 


3 x lekker onderdompelen, niet helemaal tot de bodem want daar is het het heetst natuurlijk.


Daarna in de plastic handschoentjes, je ziet duidelijk de dikke paraffine laag zitten.


Dan de warme badstof handschoenen aan en even een kwartiertje zitten. Doordat het goed is ingepakt blijft het lekker warm en hier werd ik wel echt zen van, een heerlijk gevoel. 


Na de 15 minuten gingen de handschoenen uit, de paraffine rolde er heel mooi in 1 x af. Wanneer de huid erg droog is wil het wel eens gebeuren dat er stukjes paraffine achter blijven. Nu is dit niet erg natuurlijk, dan moet het er gewoon met de hand afgeplukt worden. De eerste 10 min voelden mijn handen nog een beetje klam maar daarna werden ze super zacht. Dat superzachte gevoel hield een paar dagen aan. Het is echt een heerlijk momentje zo voor jezelf, zeker als je last hebt van winterhanden, een droge huid of gewrichtsklachten dan is dit een aanrader.

2 opmerkingen:

  1. Ja je hoort er niet zo vaak wat over, mensen met artrose en reuma schijnen er ook behoorlijk baat bij te hebben. Het was in ieder geval erg fijn.

    BeantwoordenVerwijderen