dinsdag 24 maart 2015

Asbruin haar inspiratie

De laatste tijd (vooral sinds mijn kleurenanalyse) ben ik in de ban van asbruin haar. Helaas bezit mijn eigen bruine haar over behoorlijk wat roodpigment. Dit is vooral erg lastig als je geen rode gloed over je haar wil wat ik absoluut niet wil. Het is zo moeilijk om de warmte uit je haar te krijgen. Ik heb wat mooie inspiratie plaatjes gevonden van de kleur die ik graag zou willen hebben.


Dit is pure perfectie, prachtige kleur en super mooi gestyled natuurlijk. Neigt een beetje naar as donkerblond.Deze 2 bovenstaande kleuren vind ik ook erg mooi. Soms lijkt er zelfs iets van een zilveren gloed in te zitten. Deze kleur zou ik zelf graag hebben.


Een mooie asbruine balayage.

Bovenstaande kleur vind ik ook heel natuurlijk mooi, lijkt ook een beetje mat.


Ik hou niet van zulke korte kapsel maar de kleur <3 , lijkt wel een beetje parelmoer.


Stuk voor stuk prachtige asbruine kleuren. 
Asbruin is sowieso een tricky kleur om zelf mee te gaan prutsen, het kan al snel een groene gloed krijgen, zeker als je het op blond haar gebruikt.
Bovendien zijn er in de Nederlandse drogisterijen maar weinig bruine kleuren te vinden die niet warm zijn. Asbruin komt bijna niet voor.

Mijn eigen haar is nu in een licht/middenbruine astint geverfd met de onderkant lichter (ombre). Dat ombre heb ik al tijden trouwens en ook al schijnt het uit te zijn, ik vind het mooi!
In de onderkant heeft mijn eigen kapster nog een extra koele spoeling gedaan om de warmte eruit te halen maar toch blijft het wat aan de warme kant. 
Het is een beetje van het licht afhankelijk maar je ziet dat de bovenkant wat koeler is door de astint.

Als tip kreeg ik nog mee om mijn haar te wassen met zilvershampoo. Hoe paarser de shampoo hoe beter het effect. Zilvershampoo haalt de warme gloed iets uit je haar. Het word met name gebruikt voor mensen met grijs en blond haar die de gele gloed eruit willen hebben. Mocht je nog een goede tip hebben voor asbruin haar ...let me know.
2 opmerkingen:

 1. Hoi Johanneke,
  Zelf ben ik momenteel ook zoekende naar de juiste haarkleur en overweeg ik een kleuranalyse, zo kwam ik ook op jouw pagina terecht.
  Zelf verf ik mijn haar de laatste jaren met verf uit de kapperswinkel en het merk Majirel van Loreal bevalt mij goed nu heeft deze lijn ook mooie astinten deze lijn heet Majirel cool cover en zijn voornamelijk natuurtinten. Ik maakte vroeger de.fout om de naam op de verfverpakking te lezen ipv de kleurnummers hierdoor had ik vaak als resultaat een rode gloed in mijn haar die ik er maar moeilijk uit
  kreeg.
  Lees dit artikel eens dan begrijp je hoe het zit met warme en koele kleuren en de weerschijn achter de kleurnummers van je haarverf.
  http://haarverven.blogspot.nl/2009/09/haar-verven-tips.html?m=1
  Oh ja ook las ik tips om een groene gloed uit je haar te halen door er tomatenpuree in te smeren!

  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je moet wat blauwpigment bij de haarverf doen. Doe ik ook altijd werkt perfect.

  BeantwoordenVerwijderen