maandag 23 maart 2015

Kleurenanalyse bij Style-update te Wilp


Ik heb laatst zo iets ongelooflijk leuks gedaan, iets wat al heel lang op mijn wishlist stond. Een kleurenanalyse! Dit thema met bepaalde kleuren die je wel en niet staan heb ik altijd al interessant gevonden. Nu had ik altijd al een vermoeden dat ik een koel type was omdat ik zelf sneller naar blauw en grijs grijp ipv bruin en oranje, maar ik wilde het wel eens zeker weten. Daarbij is het ook ontzettend moeilijk om te zien of je huid een gele of een roze ondertoon heeft. Mijn ogen zijn grijsblauw maar mijn haar heeft weer veel warm pigment. Twijfels twijfels...

Mijn kleurenanalyse heb ik laten doen door Nynke Politiek van Style-update. Zij hebben hun werkplek bij Piet Zomers in Wilp. Dit is erg handig om onder begeleiding even te oefenen na je analyse met kleuren in de winkel. Zo heel makkelijk is het nog niet :). Af en toe greep ik toch nog weer iets verkeerds, was net de ondertoon weer niet goed.

De analyse werd gedaan met behulp van de zogenaamde kleurendoeken. Dit zijn doeken met koele of warme kleuren en ook verschillend van intensiteit. Bv licht en gedempt of donker en helder.


Dit zijn deze zogenoemde kleurendoeken. Er word ook gebruik gemaakt van een felle lamp die perfect het daglicht nabootst zodat men het allemaal heel precies kan zien.Zoals je ziet is het dus niet perse iets voor vrouwen haha...

Bij mij werd al snel duidelijk dat koele, lichte gedempte kleuren mij het beste stonden. Bij deze kleuren lichten mijn ogen op, leek mijn huid heel egaal en poederig perfect. Bij de verkeerde kleuren werd mijn huid meteen pafferig en rood, mijn oogwit werd minder helder wit en leek ik veel meer schaduw in mijn gezicht te hebben. Echt bijzonder om te zien wat een verkeerde kleur kan doen.

Zo had ik een mintgroen jasje aan omdat ik dacht dat mint mij mooi stond maar toch was er iets met het jasje...ik zag er iets aan maar kon dat nooit uitleggen. Nu bleek dus dat het mintgroene jasje een gele ipv blauwe ondertoon had, helemaal verkeerd dus. Ook zat er een glimmend goud draadje doorheen. Nu los ik het op door er een grijs shirtje onder te dragen, ik vind het ook een beetje zonde om meteen alles met de verkeerde ondertoon weg te gooien.

Ik heb hieronder 2 stukjes geciteerd uit het boek "Kies je Kleur"van Mary Spillane. Over de lichte en de koele zomer, ik ben dus allebei. Een Koele lichte Gedempte Zomer.

De lichte zomer kan er chiq uitzien maar ook ouder dan ze is afhankelijk van de kleur die ze draagt. Elegant is ze in de kleuren van een juli tuin, zachtgroen, roze, lavendel, violetblauw en zachtroze.
Is dit op u van toepassing? Vermijd dan zeer donkere kleuren, waardoor u er veel ouder uitziet, maar ook heldere kleuren die bij u geen effect hebben.
Bent u nog jong, dan kunt u zwaardere tinten verdragen, maar een oudere lichte zomer weet dat zachtblauwgrijze, licht tot dieproze, rozebruine en blauwgroene tinten het beste passen bij haar grijze of asblonde haar.
Het kleurenpalet kent geen sterke contrasten dus zult u bij uw kleurgebruik het meeste resultaat boeken als u eenkleurige tinten weet te combineren. Bv diep violetblauw, lavendel en zachtroze.
de ruime keuze aan zeegroene en blauwgroene schakeringen vormt een fris alternatief voor alle blauwtinten, waar uw kast zonder twijfel al van uitpuilt.
De rode kleuren varieren van helder watermeloenrood tot rijk blauwrood, bordeauwrood is te sterk voor uw lichte koloriet. Grijsblauw is een uitstekende neutrale kleur voor werkkleding. Draag het met lavendel of pastelroze tinten.
Zwart is niets voor u, omdat het alle leven en kleur uit u wegzuigt. Roze of zachtpetrol is een fraai alternatief voor uw avondkleding,
Fleur uw informele kleding in midden en marineblauwe tintenop door ze te combineren met helder zeegroen of smaragdgroen turkoois.

Een koele zomer heeft haar kleerkast waarschijnlijk vol hangen met blauw. Maar als ze uitsluitend pasteltinten of bloedeloze kleuren draagt, ziet ze er niet boeiend uit. Bent u een koele zomer, dan varieren uw mooiste blauwe kleuren van blauwgrijs tot rijk koningsblauw en diep marineblauw.
1 ding moet u goed onthouden: blijf uit de buurt van warme tinten of anders gezegd: goudbruin, oranjerood en geelgroen staan u niet.
De roze ondertoon van uw teint en uw grijze, blauwgrijze of groene ogen komen bij grijze tinten het meeste tot hun recht. Taupe, grijsbeige, chocoladebruin, rozebeige en rozebruin zullen u vanwege hun roze, koele ondertoon het meest flatteren.
Alle zomers inclusief het koele type, zien er het beste uit in gemengde kleuren. ook al hebt u marineblauw, bordeauxrood, paars en antracietgrijs in uw palet, dan nog is het verstandig deze tinten niet met wit maar met een pastelversie van dezelfde kleur te temperen.
Zoals u waarschijnlijk al weet is marineblauw de basis van uw zakelijke kleding. Combineer het met roze voor een zachtere uitdrukking. Zwart is voor een koele zomer te zwaar. Probeer voor uw avondkleding eens zacht petrolblauw (zacht fuchsia, pruim en blauwroodhoren ook tot de mogelijkheden) Voor informele kleding is middengrijs, smaragdgroen turkoois heel geschikt, maar allerlei tinten marineblauw en blauwgrijs horen eveneens tot de mogelijkheden. 


Mijn lifesaver...Dit kleurenkaartje kreeg ik mee, dit zijn mijn kleuren. Heel veel blauw en groentinten. Ton sur ton zou het beste voor mij zijn. Dit houd in een donkerblauw jasje met een lichtblauw shirtje of blouse ipv wit. Temperen word dit ook wel genoemd. Het liefste geen felle contrasten, dit is te hard. Pastel voor hemdjes en lingerie en dat mooie felle fuchsia onderin is mijn accentkleur, bv met een sjaaltje of lipstick. Nu ben ik niet zo van de sjaaltjes dus dat word lipstick.

Qua haarkleur het liefst astinten, asbruin en dan niet te donker ivm contrast. Liever ook geen higlights en ombre, gewoon 1 egale asbruine kleur. Dat zel wel even wennen zijn, ik hou van meerdere kleuren in mijn haar. Als ik een keer gek wil uitpakken kan ik voor asblond gaan.

Ook had ze wat make up tips voor me, liever geen dik zwart oogpotlood meer maar grijs of blauw.

Mijn blushkleuren zijn: roze, rozemauve en zacht fuchsia.
Oogschaduw: grijstinten, zeegroene tinten, blauwtinten en zachtroze en paarse tinten.
Lipkleuren: Framboos, pruimroze, zacht mauve, fuchsia & rozerood.
Foundation: Koel beige, ivoor & rozebeige.
 En dit zijn mijn tips die achterop het kaartje staan. Ik denk niet dat ik me hier heel precies aan ga houden, dan zou ik me teveel beperkt voelen. Daarbij hou ik van zwart en dat los ik dan wel op met een mooie grote zilverkleurige ketting. Ook ben ik gek op printjes terwijl mij ton sur ton aangeraden werd.
1 ding weet ik wel zeker, ik blijf absoluut ver weg van de warme kleuren.

Mijn kleurenanalyse koste €95 en dit duurde ca 2 uur. Ik vond het ontzettend leuk om te doen en kan het iedereen aanraden. Welk kleurentype ben jij of denk je te zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten