woensdag 11 mei 2016

Review JML Veggie Magic + Recept Courgetti

Voor het eerst in mijn leven heb ik iets van JML gekocht hoor 🙈. De Veggie Magic. Al tijden wil ik namelijk courgetti maken, je kent het wel die gezonde spaghetti van een courgette. Maar steeds vond ik die apparaten te duur en hoe vaak gebruik je zoiets daadwerkelijk. Een vriendin tipte mij op de veggie magic, die is namelijk in de aanbieding bij oa Marskramer & Blokker voor €10,00.


 Ik nam hem mee en was gelijk geïnspireerd, typte courgetti in op Google en ging aan de slag.

Even snel de gebruiksaanwijzing lezen, meestal ben ik hier te ongeduldig voor.


En zo ziet hij er dan uit, een simpel klein plastic apparaat. Makkelijk want hij kan in de afwasmachine.Het werkt vrij simpel, je wast de groente die je wil spirelleren en stopt hem in de groene gat. Je draait hem in het rond en drukt hem daarbij stevig tegen de mesjeskant aan, de courgetti rolt er keurig uit. Het is een simpel snel klusje.Verder sneed ik een ui en fruitte die in de pan, voegde wat tomaatjes toe en gehakte knoflook.


Lifesavertje trouwens die kant en klare gehakte knoflook. Nooit geen stinkende knoflookvingers meer. 1 theelepel staat gelijk aan 1 tegen knoflook.


In de tussentijd draaide ik snel even een pestootje in elkaar want zelfgemaakte pesto is gewoon veel lekkerder.
Ik gebruikte daarvoor een eetlepel olijfolie, een eetlepel ricotta, paar walnoten, 2 handjes basilicum, de rasp van een citroen en wat peper en zout.

 
Als de ui en de tomaat lekker gebakken zijn voeg je de courgetti toe en bak je 1 minuut mee, daarna de pesto en deze verwarm je zo'n 2 minuten mee en klaar is je courgetti. 


Ik had het nog nooit eerder gemaakt en vond het superlekker! Dit ga ik zeker vaker maken. Heb jij wel eens courgetti gemaakt? 

1 opmerking:

  1. Ik heb hem ook sinds pas en wil dit recept eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen