maandag 2 mei 2016

Weekmenu #1

Ik hou van koken! Geen uitgebreide recepten waarvoor je uren in de keuken moet staan maar lekkere simpele gerechten. Zelf kook ik vaak uit de bladen van de supermarkten. Zo eet je afwisselend en vaak ook seizoensgebonden wat niet verkeerd is. Omdat ik het zelf ook erg leuk vind om te bekijken wat een ander zoal kookt hierbij mijn weekmenu.

Op maandag een lauwwarme couscoussalade met oa radijs, paprika, tomaat, kiemen, rode ui en mescun salade. De couscous had ik gekookt in een groentenbouiilonblokje. Ik had een nog verse groene pesto gebruikt om er doorheen te doen. Het handige van couscous vind ik dat je er eindeloos mee kunt variëren. 

 
Dinsdag hetzelfde maar dan met pittige kipshoarma erbij. Prima combinatie
 👌🏻

Woensdag was het Koningsdag, ik had de hele dag gewerkt en weinig zin om nog iets te ondernemen die avond. We maakten een lekker vers broodje hamburger met romaine sla, ui, augurk, tomaat en een zelfgemaakte saus. Daarbij french fries met peper, zout en gerookt paprika poeder. De perfecte frietjes!


Donderdag ging ik uit eten met een vriendin bij Blue Sakura, een Sushi restaurant in Zwolle. Goeie sushi en lekkere bijgerechten. Helaas had ik alles al op voor ik de foto nam.


Mijn vriend ging die avond ook lekker uit eten bij een Turks restaurant, ziet er heerlijk uit! 


Vrijdag was ik vrij, dan vind ik het leuk om wat uitgebreider te ontbijten/lunchen. Ik maakte een omelet met bieslook en basilicum en belegde hem met huttenkase en romaine sla. Ik had feta of geitenkaas willen gebruiken maar dat had ik niet meer.


In de avond aten we nog een broodje hamburger, die waren over van woensdag. Het grote voordeel als je met zijn tweën bent, je houd vaak wat over.

Zaterdag aten we Batata Harra, een onwijs lekker gerecht met aubergine en pittige aardappeltjes en een Joghurt dip. Het ziet er misschien niet zo mooi uit maar laat je verrassen.


Zondag aten we taco's met gehakt, courgette, mais, tomaat en mescun sla. You can never go wrong with taco's.Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen