dinsdag 7 juni 2016

10.000 stappen per dag voor een betere gezondheid

Nu de zomer er aan komt zijn we allemaal iets meer met onze gezondheid bezig. Lichtere maaltijden zoals salades, extra sporten in de sportschool. Nu is dat laatste absoluut niet voor mij weggelegd. Van mijn 8e tot mijn 31e heb ik fanatiek aan paardensport gedaan. Elke dag trainen en in het weekend op wedstrijd. 

Ook heb ik nog een paar jaar bodypump gedaan en een beetje aan hardlopen, maar niets weet mij op sportief gebied echt te boeien. Paardrijden was toch wel echt een hele mooie sport en daar kan niets aan tippen. 

Maar goed, het gevoel totaal niet sportief te zijn begin toch wel iets te knagen. Ik kwam op Google een interessant artikel tegen waarin ene Japanse dokter Yoshiro Hatano uitlegd dat elke gezonde volwassene 10.000 stappen zou moeten zetten per dag om gezond te leven.

Gemiddeld zetten wij volwassen mensen zo'n 6000 stappen per dag. Om die 4000 extra te halen zou je een stevige  wandeling van een half uur kunnen maken. 

Volgens dokter Yoshiro zou 10.000 stappen per dag zelfs effectiever zijn dan 3 keer per week naar de sportschool!  Wauw!!! Dan is de keuze voor mij snel gemaakt. 

Mijn vriend had nog een stappenteller die hij zelf niet gebruikt dus ik ging het eens uitproberen. Ik kan je vertellen dat 10.000 stappen per dag echt niet zo even gezet zijn, dat viel me wel iets tegen. Als ik op mijn werk een dag op de vloer sta (activiteitenbegeleider in een zorgcentrum voor ouderen) dan kom ik op zo'n 6500 stappen. Een dagje thuis en oa het huishouden en de tuin doen kwam ook op zo' n 6000 stappen. Op beide dagen had ik zelf het gevoel dat ik constant in beweging was. 

Om toch tot de 10.000 te komen heb ik steeds een wandeling gemaakt. Zelf vind ik het gezelliger om met iemand te wandelen en lekker te kletsen. 

Voor mezelf heb ik als doel gesteld om elke dag gemiddeld 10.000 stappen te halen met 1 dag in de week een cheatday. Zondag kwam ik op ca 16.000 en gisteren op ca 14.000. Hopelijk kan ik dit goed volhouden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten