vrijdag 22 december 2017

Kaakoperatie Update Week 6

Afgelopen woensdag is het 6 weken geleden dat ik geopereerd ben aan mijn beide kaken. 2 weken geleden ging ik weer op controle bij de Kaakchirurg. Alles ging prima en ik hoef dan ook pas over een half jaar terug te komen. Er is nog een klein beetje restzwelling bij de kaken en dat kan nog wel een paar maanden duren voor dat het helemaal weg is. Het resultaat is al wel goed te zien nu en het zal allemaal nog wat strakker en gladder worden volgens mijn Kaakchirurg. 

Mijn gevoel in het stukje onderlip/kin is nog niet terug maar dat zou ook wel erg snel zijn. De Kaakchirurg probeerde het tijdens de controle ook nog met een iets scherper voorwerp en toen voelde ik al wel iets. 

Met 2 weken was ik weer fulltime aan het werk gegaan en ook dat ging erg goed. Ik heb genoeg energie en voel me goed. Ik heb geen dipje gehad qua vermoeidheid rond de 3e week, dat scheen nog wel eens voor te komen had ik gehoord van mijn Orthodontist.

Qua reacties is het wel grappig hoe verschillend mensen reageren. De 1 vind het erg mooi en de ander ziet nauwelijks iets. Anderen moesten weer heel erg wennen. De meeste mensen zien wel dat er ' iets anders' is maar kunnen niet goed uitleggen wat.

Zelf moet ik nog best wel wennen aan het resultaat terwijl ik er erg blij mee ben. Het is toch gek dat je ineens best wel een ander gezicht hebt. Vooral als ik mezelf onverwachts zie in een spiegel of ruit moet ik even wennen.

Na de 6 weken mocht ik dus ook weer kauwen, dit moet ik rustig opbouwen. Het kauwen viel me nog wel iets tegen, het voelt toch nog best een beetje raar allemaal. En een pizza of biefstukje gaat dus voorlopig nog niet lukken. 

Over een week mag ik weer naar de ortho en dan gaan mijn voorste tanden weer wat terug. Mijn ortho had ze naar voren gezet zodat de chirurg alle ruimte had. Ik ben heel erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat over ca 6 maanden. Als het even mee zit allemaal mag dan de beugel er ook uit en kan ik dit hele traject afronden.

Dan heb ik nog weer een paar foto's van het resultaat.

De onderstaande foto is van voor de operatie.En een foto van ca 6 weken na de operatie. Een duidelijk verschil.


Foto van de voorkant.Het resultaat is eigenlijk precies zoals mijn Kaakchirurg van te voren gezegd heeft. Van de voorkant zie je niet eens zo heel erg veel, een subtiel verschil. Van de zijkant zie je wel duidelijk verschil, ik heb nu veel meer profiel. 

Ik ben ontzettend blij dat ik dit hele traject met lang beugelen en 2 operaties ben in gegaan. Het is me allemaal ontzettend mee gevallen en ik zou het zo weer doen. 


3 opmerkingen:

 1. Wat fijn om jou blog te lezen! Wat ben je knap :-) haha
  Inmiddels ben ik een jaar aan het beugelen. Bij de start werd gelijk vertelt; kaak correctie ivm flinke overbeet....euhm zacht gezegd schrok ik daar nogal van! Inmiddels is bijna alles zover en moet ik een keuze maken, wil ik OK of niet..
  Een gesprek met de ortho staat gepland; even de voors en tegens op een rij. En ik ga natuurlijk opzoek naar verhalen! En zo kwam ik ook bij jou.
  Ik merk inmiddels dat mn kaken inderdaad niet goed meer passen. Mn lippen zijn gesloten, maar mn kiezen niet op elkaar. Als ik ze op elkaar zet, schuif ik mn onderkaak naar achteren. Dus automatisch schuif ik eigenlijk mn onderkaak naar voren.
  Wat me tegen houdt is dat ik in principe geen pijn of last heb met kauwen. En het idee dat ik mogelijk √°ltijd een verdoofd gevoel houdt in mijn lip/kin. Dat lijkt me erg naar. En als ik mn kaak nu zover naar voren schuif, mijn aangezicht en lippen veranderd...weet ik niet of ik dat nou echt mooier vind ��

  Wat heeft jou de keuze doen maken om het wel te doen? En misschien heb je nog een tip oid.


  Dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Martine,

  Leuk dat je mijn blog gebonden hebt en dat je er iets aan hebt en dank voor je compliment.

  Het resultaat word absoluut niet zo als dat je je kaken naar voren zet, ik had die vraag nl ook maar daarin kon mijn Kaakchirurg mij gerust stellen.

  Ik had ook geen last van mijn kaken of pijn ik vond het gewoon minder mooi en ging er vanuit dat het alleen maar mooier kon worden. De laatste week voor de operatie was ik wel
  Iets nerveus voor het resultaat, mijn chirurg kon mij geruststellen. Als ik de kin bv te ver naar voren vond zou hij het iets terug zetten tijdens het verwijderen van de plaatjes.

  Dat dove gevoel went heel erg snel en het gaat echt om maar een heel klein plekje. Bij mij is het heel langzaam aan het terugkomen maar als het zo zou blijven kan ik daar prima mee leven, je went daar heel snel aan. Het is absoluut niet zo als het dove gevoel van de tandarts na verdoving.

  Wat voor mij de doorslag gaf was dat ik het zij aangezicht van spontane foto’s niet mooi vond. Het staat gewoon niet mooi een terugleggende kaak vind ik dan. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank voor je fijne reactie!

  BeantwoordenVerwijderen