vrijdag 8 december 2017

Kaakoperatie Update Week 2

Vandaag is het ruim 2 weken geleden dat ik werd geopereerd aan mijn beide kaken ivm overbeet.

Deze week had ik mijn controle's, eerst bij de Ortho en daarna bij de Kaakchirurg.
De Ortho was heel erg tevreden, hij vond het er erg mooi uitzien. Ook deden de elastiekjes (om de kiezen naar elkaar toe te trekken) al goed zijn werk. Ik hoef nu pas in midden januari terug te komen en tot die tijd 2 maal daags de elastiekjes vervangen. Dit was in het begin vreselijk om te doen, nu ben ik er al redelijk handig mee.

De Kaakchirurg was ook tevreden. De zwelling was al mooi weggezakt en de beet is goed. Ik mag gewoon praten en ik mag ook op zachte dingen zoals pasta kauwen, zelf vind ik dit nog een beetje te spannend haha. Ik hou het nog even bij stamppot etc.
Eind december staat de volgende controle gepland.

In de 2e week kon ik merken dat ik steeds weer wat meer energie kreeg. Ik hoef overdag geen dutjes meer te doen en kan steeds wat meer doen. Ik heb helemaal geen pijn, heel af en toe (bij een verkeerde beweging) voel ik een pijnscheutje rechts voor bij mijn onderkaak. In mijn onderlip en stukje van mijn kin heb ik vaak een soort slapend tintelend gevoel, af en toe wat lichte trillingen. Mijn gevoel is daar nog niet terug maar dat zou ook wel heel erg snel zijn.

Het tandenpoetsen gaat prima met een extra soft tandenborstel. Ik kan eigenlijk overal wel goed bij, de achterste kiezen zijn het lastigst.

Dan nu de foto's, de onderste 2 zijn van voor deze operatie (om even goed het verschil te laten zien)En de foto's van na de operatie.
De ochtend in het ziekenhuis na de operatie. Een medelotgenootje die de operatie al eerder had ondergaan wilde graag een selfie van mij met ontploft hoofd 🎃🤗.


Ongelofelijk charmant, de zwelling op de 2e dag maar veel dikker is het gelukkig niet geworden.


De 6e dag, onderweg naar de Ortho.


De 7e dag, de zwelling neemt steeds meer af.


De 11e dag, bij mijn kaaklijn zit nog wat zwelling, ook is de ene kant iets dikker dan de andere.


De 13e dag, de laatste zwelling blijft een beetje hangen.
Het lachen gaat zoals je ziet nog niet zo, vandaar de serieuze gezichten.

Voor mij is het vooral wennen dat mijn mond nu zo makkelijk sluit zonder dat ik daar moeite voor hoef te doen.

Voor nu ben ik al erg blij met het resultaat. Het is nu wachten tot de laatste restjes zwelling verdwijnen en je de definitieve gezichtscontouren kan zien.2 opmerkingen:

 1. Wat mooi al! Ik heb net je hele blog gelezen en eerlijk gezegd word ik erg gelukkig van jouw foto's en verhalen.
  Hier is de situatie vrijwel hetzelfde: ook geen dramatisch smalle kaak of scheve tanden maar boven is wel te smal voor mijn onderkaak en ik heb een flinke overbeet. Ik irriteer me al jaren aan mijn gebit dus een paar maanden geleden de stap naar de orthodontist gemaak en gisteren had ik de eerste afspraak bij de kaakchirurg. Ik werd er een klein beetje angstig van maar jouw verhaal doet me goed! Nu eerst maar eens afwachten wanneer ik terecht kan. Paar vraagjes:
  - hoe lang liep jij ongeveer rond met zo'n gat tussen je tanden?
  - ik heb een zoontje van net 1 en vraag me af hoelang ik ongeveer uit de running ben en er dus opvang/hulp nodig is na de verbreding?
  - blijft de blokjesbeugel in tijdens de 2e operatie?
  Ik heb vast nog veel meer vragen maar die komen tegen die tijd wel, superfijn dat je de tijd neemt voor deze blog en het beantwoorden van vragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, wat leuk dat je mijn blog gelezen hebt en dat ik je enigszins gerust kon stellen met mijn verhaal. Ik weet nog dat ik toen ik van de ortho hoorde over 2 operaties ook behoorlijk geschrokken was maar ik wilde het zo graag dat niks me tegen kon houden. Ik denk dat ik wel 8 weken met dat gat tussen mijn voortanden heb rondgelopen. Als ik het nu terug zie schrik ik me kapot Haha maar toen kon me dat niks schelen. De beugel blijft gewoon in tijdens de 2e operatie, kan zijn dat ze de kaken met elastiekjes aan elkaar bevestigen. Met de eerste operatie ben ik een week bij huis gebleven en toen weer fulltime gewerkt en met de 2e operatie 2 weken bij huis en daarna fulltime gewerkt. Na 1,5 week kon ik me zelf weer aardig redden thuis met de kleine, mijn vriend had 2 weken vrij genomen om voor ons te zorgen dat was wel fijn. Als je meer vragen hebt hoor ik het wel, succes met je traject!

  BeantwoordenVerwijderen